Karadeniz Havzası Sulak Alanlarını Tehdit Eden Kirlilik Beş ülkeden 18 farklı fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan ve Karadeniz Havzası sulak alanlarını tehdit eden kirliliği konu alan fotoğraf sergisi 17 Şubat’ta Edirne Erasta AVM’de açılıyor. Karadeniz Havzası’nı koruyacak bir ekolojik bilinç oluşturmayı amaçlayan BioLearn projesi kapsamında oluşturulan sergi bir hafta süresince gezilebilir. Ardından Keşan, İpsala ve Enez’i gezecek olan sergi, proje ortakları olan Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Gürcistan’da da ziyaretçileriyle buluşacak.
Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan BSB-142 sayılı BioLearn projesi kapsamında Enez’in lagün gölleri, denizi, kıyı alanları, Gala Gölü Milli Parkı, Türkiye ve Yunanistan sınırlarında yer alan Meriç/Evros Nehri Deltası, Ukrayna’daki Tuna Biyosfer Rezervi, Bulgaristan’daki Pomorie Sulak Alan Kompleksi, Gürcistan’daki Kolketi Milli Parkı alanları bütünleşik bir bilinçle koruma altına alınıyor.
Karadeniz Havzası’nı Tehdit Eden Kirlilik temalı bu fotoğraf sergisi BioLearn projesi kapsamında yerel duyarlılığın artırılması amacıyla hazırlandı. Proje kapsamında Karadeniz Havzası’nda belirlenen beş ülkede 18 fotoğraf sanatçısı önemli sulak alanlar üzerine çalıştı. Bu doğa alanlarını su üstünden, su altından ve havadan fotoğraflayarak hem biyolojik çeşitliliği hem de alanlar üzerindeki kirlilik tehdidini gözler önüne serdiler. Sergide bu fotoğraflar dışında, proje kapsamında ekolojik bilinci artırmak amacıyla çocuklara yönelik düzenlenen resim yarışmasından toplam 30 resim bir animasyon film halinde yer alıyor. Sergi 17-23 Şubat 2022’de Edirne Erasta AVM, 25 Şubat – 2 Mart 2022tarihinde Keşan ilçe merkezinde, 3-5 Mart tarihinde İpsala ilçe merkezinde, 6-20 Mart tarihinde Enez ilçe merkezinde görülebilir.
Sergi Fotoğrafları:
Yurtdışında sergilenen fotoğraflar: